Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg eventuelt få denne falske KIKbrukeren av meg slettet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fant nylig en falsk bruker av meg selv på chattetjenesten KIK. Det er akkurat samme brukernavn som den kontoen jeg bruker til vanlig, utenom ett tall, og det er også et bilde av meg- et bilde som jeg har tatt for veldig lenge siden på en gammel mobil, og som burde være slettet i dag. Den mobilen har heller ikke vært brukt av noen andre enn meg selv. Problemet her er at hele navnet mitt med etternavn ligger på den profilen der, åpent for alle til å se. Det hender jeg legger til folk som jeg ikke ønsker skal vite mitt etternavn, og derfor er dette et problem. Har aldri laget flere enn 1 brukere på KIK, og det er den jeg bruker til vanlig. Hvordan kan jeg eventuelt få denne falske brukeren av meg fjernet, om det i det hele tatt går ann? Setter stor pris på svar...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler at du kontakter Kiks brukerstøtte ved å fylle ut dette skjemaet: kikinteractive.zendesk.com/anonymous_requests/new

Håper det hjelper.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

- Tar bilder fra en annens blogg

Kopierer bilde

Jeg laget en falsk profil på sukker.no. Jeg tok bilder fra en blogger, og hun fant det ut. Tror hun anmelder det. Hva skjer i såfall?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett