Hopp til hovedinnholdet

Sendte bilde av meg i undertøy, nå viser han det til andre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har gjort eit veldigt dårligt valg, tenkte ikkje over konsekvensene... For ca 1månde siden sendte jeg eit bilde på snapchat av meg til ein guttevenn, jeg hadde på meg bh og Truse... Det eg ikkje tenkte over var at han lagra dt... Noen veker etter eg hadde sendt det til hal, fikk jeg ein melding fra ein annen gutt på skulen vår, at han hadde sitt bilde av meg, at guttavennen min jeg sendte bilde til, hadde gått og vist det rundt.. Og at det ikkje var første gang heller.. Han har mangen bilder av mangen andre jenter på skulen vår, som ennå ikkje vett om dt, mens han går rundt og viser dt til andre:/ jeg har spørt han kvorfor han viste det til andre folk.. Det eneste han sa, var at jeg ikkje hadde sakt at han ikkje fikk låv!!! /jeg tenkte bare, 1)jeg viste ikkje at han lagra d, 2) han burde ikkje vist dt til noen/ han bude ikkje lagra det/ 3) jeg skulle alldri ha sendt bilde...// jeg andert skikkelig, og er redd for at han ein dag kommer til og bruke det mot meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Les de artiklene jeg har lagt ved som handler om det å sende nakenbilder og å kle av seg foran andre. Det første jeg ville gjort nå er å spørre han pent om han kan slette bildet. Spør om han har sendt det til andre, og om du kan få navnene deres. Deretter ber du dem også om å slette det. Du må bare prøve å appellere til samvittigheten hans - fortell han hvorfor dette er så ekkelt for deg, hva det kan bety for deg om mange ser det og at du føler at han krenker ditt privatliv når han viser det til andre. Du sendte det til han i fortrolighet, uansett hvor dumt det var av deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Har du kledd av deg på chat?

jente chatter (colourbox.com)

- Jeg har vært på Chatroulette og gjort noe veldig dumt, lekte med brystene mine. Men han i andre enden så frivillig på det. Jeg trykka next og det kom opp en boks som sa at jeg hadde blitt anmeldt og at politiet ville få min IP adresse og samtidig bruke bilde. Er forferdelig bekymra. Får jeg noen straff?

- Jente, 16 år

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett