Hopp til hovedinnholdet

Sendte et bilde på Snapchat av meg selv i kun string. Hvordan slette det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei For litt mindre enn 2 år siden gjorde jeg noe veldig dumt. Sendte et bilde på Snapchat av meg selv i kun string. Og selvfølgelig tok gutten (kan kalle han gutt 1) skjermbilde og får dermed bildet lagret på telefonen. Jeg ba han slette det med én gang. Jeg trodde han hadde slettet det, siden han sendte bilde av kamerarullen sin og det var slettet der. Men nå etter ca 2 år spør en av kompisene hans (kan kalle han gutt 2) også om å få bilde av meg, siden jeg sendte bilde til gutt 1. Gutt 2 sa også at han hadde sett string-bildet av meg på telefonen til gutt 1 på en fest, altså har gutt 1 fortsatt bildet. Tror ikke gutt 1 vet at jeg vet at han fortsatt har bildet på telefonen. Hva skal jeg gjøre for å få slettet bildet? Skal jeg besøke gutten som har bildet? I så fall hvordan skal jeg få han til å slette det, og han har sikkert lagret det flere plasser enn på mobilen, hvor kan det være? Tenker på dette hele tiden og sliter med å sovne om kveldene. Takk for råd og svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan be ham om å slette det, han er lovpålagt til å gjøre det. Et seksualisert bilde av en under 18 regnes som barnepornografi, så han risikerer straff om han ikke gjør som du sier og sletter det.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett