Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor sender hun ikke lenger nakne bilder og videoer til meg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år. Jeg traff en jente på 13 år på internett og jeg spurte henne eller hun kan sende helt nakne bilder og videoer av seg selv. Så hun sendte veldig mange til meg. Men hun gjør ikke det lenger nå. Hvorfor hun sender ikke lenger nakne bilder og videoer til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 16 år.

Det anbefales å ikke sende bilder eller film der du viser deg naken til andre. Grunnen til at dette er at den andre personen kan velge å bruke disse i negativ mening. Den andre personen kan vise materialet til flere. Du selv mister kontrollen over de bildene du har tatt av deg selv. Det oppleves svært krenkende hvis slike bilder og filmer kommer på avveie.

Det er forbudt å spre slike bilder og film av andre.

Har du mottatt flere slike bilder og filmsnutter av en jente, og dette nå har opphørt, kan det skyldes at vedkommende angrer og forstår at dette ikke burde ha skjedd. Denne jenta kan føle skam, skyld og flauhet. Det er ikke sikkert hun sier noe til deg om det.

Det er feil av deg å be om slike bilder. Det er feil å forsøke og overtale folk til å sende slike bilder. Av respekt for sine medmennesker er det å anbefale at du beklager din ufine forespørsel til denne jenta. For å være en god moralsk person og vise andre at du vil gjøre opp for deg bør du slette disse bildene og filmsnuttene.

Jeg legger ved en artikkel som tar for seg dette tema.

Vis respekt for andre. Klarer du det så får du også respekt tilbake.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett