Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kranglet med noen nesten hele livet mitt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jente 13 her.. jeg har hatt vanskligheter jeg har nesten kranglet med noen hele livet mitt det er ei jente jeg har krangla med sia 4. Klasse. I dag kranglet vi og jeg ble så lei meg å frustrert så jeg dro hjem fra skolen og løy til læreren og foreldrene mine om at jeg var kvalm. mamma fikk en tlf fra læreren om at kanskje jeg hadde dratt hjem pgr jeg hadde krangla med noen. Hun skjekket telefonen min å ble drit sur å sa aat jeg hadde skrevet så mange stygge meldinger. Åjeg har sagt og gjort drit masse dumt i livet mitt og tenker vær dag hvordan lettest mulig kan drepe meg selv jeg har sagt det med dreping til mamma men det ser ikke ut som hun bryr seg kjempe mye akkurat. Mamma sier at jeg må være snillere mot folk men hun vet ikke hvordan jeg har det på onklig.å jeg vil ikke snakke med noen om dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Du har det trist og vanskelig i livet ditt. Du skriver ikke grunnen. Moren din vet heller ikke grunnen. Dette endt nå med at du fikk kjeft og ikke trøst.

Den reaksjonen som moren din hadde kan fort skje, men det var ikke rett av henne å kjefte på deg. Når man ikke vet så kan man ofte handle feil.

Du trenger trøst og hjelp til å få det godt. Du sier selv at du ikke ønsker å snakke om dine vansker.

Når man er sint på andre og sier/skriver mye slemt så vil man ofte angre i etterkant. Det kan være du er flau over det du har gjort og mulig at du synes du skulle skamme deg.

Jeg tenker det ville vært godt for deg å få hjelp. Hvis du får omsorg og hjelp til å få en god hverdag så blir man snillere og vennligere mot andre.

Har man det godt så gjør man gode ting mot andre.

Er viktige personer i ditt liv snille mot deg så gjør du gode ting mot andre.

I din alder er det flere ungdommer som begynner å søke hjelp selv. I de familiene der foreldrene ikke sørger for den rette hjelpen og støtten til sine barn så kan barna/ungdommene selv oppsøke helsesøster eller fastlegen.

Helsesøster kan også følge deg til fastlegen. Du er fremdeles så ung at dine foreldre må bli informert. Dine foreldre vil da få informasjon om helse og helsesøsters anbefaling av tiltak.

Du kan også selv kontakte barnevernet. Hvis du vet dine foreldre gjør ting mot deg som ikke er lov, eller er med på å gjøre hverdagen din vanskelig så er dette å anbefale.

Barnevernet er til for at barn skal ha et godt liv. 

Håper du med dette får mot til selv å søke hjelp. Våg og bank på helsesøsters dør.

Vi ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

- Jeg er så mye sint, og det går ut over de rundt meg

Sinna jente (colourbox.com)

Hva kan jeg gjøre for å mestre sinnet? Er det mulig å gjøre noe med det?

Les mer

- Når mamma blir sint, så skriker hun og kaller meg slemme ting

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Hun kan dra meg i håret, dytte meg, klype og slå. Jeg tør ikke å si henne imot, så det har skjedd en del.

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett