Hopp til hovedinnholdet

Ble brukt som modell i naturfagen og et bilde ble spredd av meg med buksen på knærne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Min Kunst & Handverklærer (rundt 60 år)skulle lære oss om PI. Alle i klassen var samlet og han valgte meg til å vere "modell". Jeg ville ikke men jeg måtte fordi jeg fikk mye kjeft. Han skulle finne navlen min og måle høyden. Og han skulle jo finne navlen da, så tar han å drar ned buksa til knærne og så begynner alle å le av meg. Jeg dro buksa fort opp og han har enda ikke funnet navlen. Så drar han ned trusa også og jeg skriker. Siden jeg hadde bursdag dagen før siste skoledag fikk jeg Facebook da. Plutselig når jeg blar ned finner jeg et bilde av meg som lærerene har tatt. Av meg uten bukse og truse. "Delt 46 ganger". Og på skoleavslutningen vises det bildet foran alle på hele skolen i tillegg til crushet mitt fra en annen klasse. Akkurat da ville jeg ikke leve mer. Læreren har nå havnet i fengsel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Det er forferdelig trist for oss å lese om denne vonde og ubehagelige opplevelsen du hadde med læreren/lærerne dine på skolen.

Og ikke minst hva du ble utsatt for på skoleavslutningen.

Ingen skal måtte gå igjennom noe sånt, og vi håper at du i etterkant av hendelsen har fått god hjelp og noen å prate med.

Du forteller at denne læreren i dag sitter fengslet, og det gir oss en indikasjon og et håp om at dette har blitt tatt tak i.

Det er jo nemlig ulovlig å dele bilder på denne måten uten samtykke, og ikke minst strengt ulovlig å utsette en elev for disse tingene som du opplevde.

Dersom du trenger å prate med en trygg voksen person om dette, så vil vi anbefale deg å gå til foreldrene dine, eller helsesøster ved skolen din.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no. Du trenger ikke å si navnet ditt om du ringer.

 

Vi håper med dette at du kan få hjelpen du trenger, og ønsker deg selvsagt masse lykke til!

Legger til slutt ved noen artikler som kan være fin for deg å lese.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Tomt klasserom (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

Les mer

Hvordan få bilder fjernet på Facebook

Fjerne bilder på Facebook (colourbox.com / Facebook)

Har venner eller bekjente lagt ut et bilde av deg på Facebook som du ikke ønsker skal være der? Les her hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett