Hopp til hovedinnholdet

Har veldig dårlig samvittighet for det, men begge gjorde det mot hverandre da og begge ville viss du skjønner. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg spilte enn sånn spill en gnag og hadde dirty chat med noen. Vi sendte sånn kyssser deg nå og sånn kysser deg på halsen og alt sånn begge gjorde det til hverandre. Det er lenge siden men var det noe galt i det har jeg gjort noe galt. Har veldig dårlig samvittighet for det men begge gjorde det mot hverandre da og begge ville viss du skjønner. Jeg får fort dårlig samvittighet for ting og egt for alt det er et problem. Men med det med chattingen har jeg bare funnet personer som vil det liksom ( gjør det ikke nå slutte med det for flere år siden). Har så dårlig samvittighet får det for alt liksom sliter med ocd så føler jrg må din unskyld og føle dårlig samvittighet for alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det å være aktiv på ulike sosiale medier, chatte eller ha kontakt på andre måter kan være spennende. Du treffer personer du ikke kjenner fra før, og noen ganger kan man si og gjøre ting man ellers ikke ville ha gjort.
Derfor er det viktig at du tenker over dine grenser, og lager noen regler for deg selv på hvordan du skal opptre når du chatter med andre.

Jeg synes det er flott at du tenker igjennom det som skjedde noen år tilbake, og gjør deg opp noen meninger om det. Slik jeg tolker det du skriver her, så har du ikke gjort noe galt, og skal ikke ha dårlig samvittighet.
Det som er bra, er at du selv ser at det viktig å ha grenser og ikke gå så langt at det utvikler seg til noe du ikke ønsker eller er moden nok til å takle.

Det du kan gjøre når du chatter med andre, er å være tydelig på hva du ønsker å snakke om, og avslutte samtaler med personer som oppfører seg ubehagelig eller presser deg.
Det er du som bestemmer hva du vil eller ikke vil gjøre, hva du vil snakke om og hvem du vil ha kontakt med.

Det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, men jeg skjønner ta dette er noe du tenker mye på. Det som da kan være godt, er å snakke med en du stoler på om disse tankene. Helsesøster på skolen din er for eksempel en du kan snakke med om alt. Hvor du får satt ord på følelsene dine, og kan få hjelp til å legge dette bak deg.
Helsesøster har taushetsplikt.

Du kan også ringe til Kors på halsen, hvor du kan snakke gratis og anonymt med en voksen som lytter og gir deg råd.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Deler ikke de mest private bildene

Jente flirer av bilde (www.colourbox.com)

Anette (17) er veldig bevisst på hvilke bilder hun legger ut på facebook. Bikinibilder og bilder med utringning skal ikke ut. Jeg vil ikke at noe skal kunne brukes mot meg senere.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett