Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få han til å slutte og spørre om nakenbilder?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått en venn på nettet. Han er 15 år, og bor på andre siden av landet, så vi har aldri møttes. Vi har vært gode venner, men i den siste måneden har han spurt om nakenbilder. Jeg spurte dere om akkurat dette tidligere, og dere sa jeg kanskje burde bryte kontakten med han. Det har jeg faktisk lyst til, men samtidig ikke. Fordi det er noe ved han som er så fint, og gjør meg glad. Men så er det de der nakenbildene da. Jeg blir aldri å sende nakenbilder. Men han vil jo ha det. Vet dere om noen mulighet for å få han til å glemme det igjen, eller burde jeg bare glemme han og bryte kontakten. I såfall har dere forslag til hvordan jeg kan gjøre det? Håper på svar. Elsker dere❤

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dersom du ikke ønsker å bryte kontakten med han, gjelder det bare å være helt klar på at du ikke kommer til å sende han nakenbilder. Vær helt tydelig på dette. Dersom han skulle få falske forhåpninger eller lignende kan det være han kommer til å mase enda mer. Ikke vær redd for å si fra til han! Det kan også være en idé å fortelle han at du synes det er vanskelig å opprettholde vennskapet dersom han fortsetter å mase om nakenbilder. Han må respektere grensene dine. 

Dersom han ikke slutter kan det være greit å ta litt avstand fra han og vise han at oppførselen hans får konsekvenser. Det er jo ikke hyggelig for deg å være venn med noen som konstant presser deg til å sende nakenbilder. Det burde han forstå også. Vær ærlig med han og fortell han hvorfor du eventuelt ønsker å kutte ned på kontakten. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Er du naken for ukjente på nettet?

Naken på nettet (colourbox.com)

Overgripere på nett er utspekulerte og kan lokke med penger, modelljobber og gi seg ut for å være noen de ikke er. Ikke la deg true - meld fra til politiet!

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett