Hopp til hovedinnholdet

jeg sendte et bilde til en gutt hvor jeg satt i en stol og hadde en topp på meg og nå anklager han meg for å ha sendt nudes, noe som jeg ikke har gjor.hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg sendte et bilde til en gutt hvor jeg satt i en stol og hadde en topp på meg og nå anklager han meg for å ha sendt nudes, noe som jeg ikke har gjor.hva gjør jeg? Er redd for at jeg kommer til å få et dårlig rykte på meg og at det bildet kommer til å bli spredt rundt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Bilder du ikke vil skal komme på avveie, skal du aldri sende til noen du ikke kan stole 110% på. Har du sendt et bilde til "en kjenning" eler "en kompis", har du ingen garanti for at ikke bildet sendes videre.


Du sier at på det bilde du sendte, hadde du en topp på deg og at det ikke var et nakenbilde. Da kan det heller ikke være fare for at du skal få et dårlig rykte på deg. Om det hadde vært et bilde du sendte fra stranda hvor du hadde bikini på deg, er jo heller ikke det et nakenbilde og noe de fleste ikke ville ha reagert på? Men om du er usikker på hvordan bildet vil bli oppfattet, kan du be han om ikke å spre det videre og si at det bare var beregnet på noe han skulle se og be han om å ikke sende det eller vise det til andre. Du har ingen garanti for at han ikke gjør det, men det er lov å si fra.

Jeg vil ellers anbefale deg å være veldig varsom med å sende fra deg bilder du ikke vil skal komme på avveie. Er de sendt, er de utenfor din kontroll.

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig å lese!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor går grensen for bilder du legger på nett?

Legger du bikinibilder fra sommerferien på Facebook? Hvordan deler du bilder fra helgens fest med venner? Er du ung mor som blogger om babyen din med daglige bilder? Bilder av andre, spør du først?...

Gå til vote

- Jeg vil fjerne bilder av meg som andre har lagt ut på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

For tre år siden var jeg veldig deprimert og ødelagt, og en gutt jeg likte tok fordelene med at jeg var det slik at jeg gjorde mange dumme ting for at han skulle like meg. Jeg kledde meg naken for han og tok bilder og diverse annet. Nå, 3 år senere, har bildene av meg kommet ut på nett.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett