Hopp til hovedinnholdet

Sendte bilde av meg selv i bh og truse ved et uhell til min kompis, nå er jeg livredd for at hele klassen finner ut dette.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sendte et bilde til noen av meg i trusa og bh (ved er uhell) til en av mine beste kompiser. Men dagen etter spurte han om mere og sa at j kunne stole på han og at han følte vi bare ble mere venner. Så j gjorde det og fikk masse komplimanger og da ville j jo sende mere men så snakka vi litt om andre ting og sånn så blokka han meg lenge og var sur på meg. Så la han meg til i gjen og j sa hva j mente og at jeg egt burde være sur på han for han brukte meg og han er ikke lei seg en gang så fant j ut at han har sagt d til noen en av vennene som klarer å holde en hemmelighet og den andre klarer ikke det. Nå sitter j og griner og vet ikke hva j skal gjøre og er redd for at hele klassa finner det ut og hva de syns om meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Dette var leit å høre! Det er ikke slik oppførsel en forventer av sine beste venner. Så denne kompisen vil ikke jeg stole mer på!

Jeg kan forstå at dette er vanskelig for deg, men du må nesten se dette som erfaring og hva du lærte av å dele lettkledde bilder av deg selv. Alle kan gjøre feil, men en kan lære av sine feil. Så dette vil du nok ikke gjøre flere ganger.

Det er ikke lurt å sende bilder av seg selv til noen, fordi disse kan misbrukes og havne hos personer som vil deg vondt, eller brukes i andre sammenhenger.

Det finnes heldigvis hjelp for å få slettet bilder på nettet.

Ta kontakt med slettmeg.no som har telefon 911 29 392, åpningstider mandag til torsdag fra kl. 11 til 16.00. Kontaktside: slettmeg.no/kontakt-oss

Ikke vær engstelig for å ta kontakt med ovennevnte, og de har god erfaring å hjelpe barn og ungdom som har kommet i samme situasjon som deg.

Hvis du føler at du har behov for å snakke med noen om dine følelser og tanker rundt dette, anbefaler jeg at du tar kontakt med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun har kunnskap og erfaring om temaet, og det er godt å ha noen voksne å snakke med.

Håper at du har fått svar på ditt spørsmål og ønsker deg masse lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg vil fjerne bilder av meg som andre har lagt ut på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

For tre år siden var jeg veldig deprimert og ødelagt, og en gutt jeg likte tok fordelene med at jeg var det slik at jeg gjorde mange dumme ting for at han skulle like meg. Jeg kledde meg naken for han og tok bilder og diverse annet. Nå, 3 år senere, har bildene av meg kommet ut på nett.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett