Hopp til hovedinnholdet

En jeg var sammen med viste nakenbilder av meg til kompisene.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. det er en ting jeg lurer på, og det er at en gutt som jeg var sammen med da jeg var 14. jeg måtte sende han bilder av puppene mine uten bh for at han ville være sammen med meg. han tok skjermbilde av de og jeg hørte at han viste dem til kompiser og da ble d slutt. d har gått 3 år nå, men jeg er fremdeles redd for om han enda har de. han har en ny kjæreste nå, og han og jeg har null kontakt. men om han legger de ut eller viser de til noen, har jeg rett til å anmelde da? sikkert mye som har forandret seg, men tenker fortsatt på det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Siden du var under 18 år når bildene ble tatt så er dette strengt talt barnepornografi. Dette er strengt ulovlig å ha og dele videre. Skulle han da dele disse bildene med noen, eller publisere de på nett kan saken anmeldes. Det er ofte “lett” å få de fjernet fra nett også, fordi det er såpass alvorlig/ulovlig.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett