Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å se på popcorntime?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Lastet akkurat ned popcorntime på PC’en. Har slått av plasseringen på PC’en. Hvis jeg setter meg ned for å se en film fra popcorn time. Gjør jeg noe galt da?. Å kan ip adressen spores opp hvis jeg har slått av plasseringen til PC’en???

Besvart 14.01.2019 20:58
 

Svar
Hei

Popcorntime er som du selv er inne på ikke lovlig. Grunnen til at Popcorntime er ulovlig er at de bruker en teknologi som gjør at når du ser på filmer på denne nettsiden så deles samtidig deler av filmene med andre brukere. Og det er det at man deler filmer som andre eier rettighetene til, uten rettighetshaverens samtykke, som er ulovlig. Streaming er i seg selv ikke ulovlig. 

På grunn av teknologien Popcorntime bruker er det ulovlig å se filmer etc. gjennom denne tjenesten. Bruk av Popcorntime er brudd på reglene i åndsverkloven, som handler om opphavsrett. Brudd på reglene i åndsverkloven kan straffes med bøter eller fengsel. 

Det at du skrur av plasseringen på datamaskinen din, har ikke noe å si for vurderingen av om det er lovlig eller ulovlig å se på popcorntime. IP adressen din kan spores opp ved bruk av avansert utstyr som feks politiet har. 

Du kan også lese mer om dette i velgekte.no sin artikkel om popcorntime, og artiklene jeg legger med i svaret mitt til deg.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær obs på fildeling eller piratkopiering

Gutt foran PC (colourbox.com)

Fildeling kan være ulovlig kopiering. Strømming er i utgangspunktet lovlig, mens fildeling ikke er det. Men det er ikke helt enkelt å forstå hva som er lovlig og hva som ikke er det. Les mer om det her.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett