Hopp til hovedinnholdet

Jeg sendte pack bilde til en fremmed jente og hun screenshotta og blokkerte

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sendte en pack bilde til en fremmed jente og hun svreenshota det og blokkerte meg på snap. Hva skal jeg gjøre tørr ikke å si til foreldrene mine

Besvart 20.02.2019 18:13
 

Svar
Hei

Sendte du bildet fordi hun ba deg om det, eller sendte du til henne uten å sjekke om hun ville ha det? Det blir nemlig to forskjellige ting. 

1. Dersom hun ba deg om et bilde, screenshotta og så blokkerte deg. Er dette dårlig gjort, det er heller ikke lov å ha ta eller dele bilder som seksualiserer barn (alle under 18 år). Dersom du har brukernavnet hennes kan du sammen med foreldrene dine kontakte politiet og be om råd.

2. Dersom du sendte bilde til en fremmed som ikke har bedt om det. Kan det hende at hun opplevde dette som kjipt og har blokka deg fordi hun ikke ønsker flere slike bilder. 

Siden bildet er screenshotta og du ikke vet hvem som har bildet , så er det vanskelig å be henne slette det også, de eneste som kan finne ut av hvem det er, er politiet. Her finner du kontaktinfo for politiet der du bor.

Uansett er det nok lurt å snakke med foreldrene dine, fordi alle kan gjøre feil, og nå trenger du kanskje litt hjelp og støtte. Foreldre ønsker det beste for sine barn og mange setter veldig pris på at barnet deres sier i fra når det havner i trøbbel. 

Dersom det er helt uaktuelt å snakke med foreldrene dine, så kan du snakke med helsesykepleier på din skole (helsesøster).

Lykke til! 

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett