Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet finne ip-adressen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skrev kjempe stygge ting om meg selv på tellonym til meg selv for at folk skulle tro det var haters, jeg la det ut på privat my story på Snapchat, og bestevennen min viste det til læreren min for hun trodde det var hater. Jeg er ikke hjemme men han ringte meg å sa de skulle politi anmelde det å finne ip-adressen. Jeg sletta alt jeg hadde skrivd, kan man fortsatt finne ip-adressen eller ikke? Håper virkelig ikke det går an. Plis svar kjapt! Angrer sikkelig.

Besvart 21.03.2019 10:24
 

Svar
Hei

Så bra du spør om råd. Dette skjønner jeg er vanskelig og jeg ønsker at du snakker med en voksen om dette. Kan du snakke med foreldrene dine eller læreren din? 

Politiet kan finne ip-adressen din og spore det tilbake til deg så det er viktig at du sier ifra til læreren din eller annen voksen som kan hjelpe deg med dette. 

Alle mennesker gjør ting i livet man angrer på. Det beste er å si det som det er og få dette ut av verden. For det blir ikke bedre om politiet også involveres.

Du vil ikke få noe straff siden du er under kriminelle lavalder. Men det er unødvendig at politiet skal bruke tid på noen som ikke er sant. Politiet skal bruke tiden på sin på de som virkelig trenger det.

Jeg er helt sikker på at læreren din vil sette pris på at du forteller sannheten slik at dere får løst opp i denne saken før den blir noe større. Og du vil helt sikkert få det bedre selv så snart du har sagt det til foreldrene dine eller læreren din. 

Hvis du synes det er vanskelig å si det kan du vise meldingen du sendte til ung.no og svaret.

Dette går bra! Lykke til!

 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Straffet for hetsing på nett?

Du bestemmer!

Visste du at nettmobbing kan være straffbart? På Dubestemmer.no kan du lære mer om personvern og dine rettigheter på nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett