Hopp til hovedinnholdet

Kontakt med en gutt på nettet som jeg ikke kjenner

Jente 15 år
 

Spørsmål

det var en gutt som er et år eldre enn meg å han la meg til på facebook å jeg begynte på snakke med han å det var den 29 juni han la meg til på facebook å han spurte meg om snap så går det 3 dager så spør han meg om puppebilde å han sa at han ikke skulle ta skjermbilde å når jeg sendte det til han så tok han ikke skjermbilde så spurte han meg om jeg ville bli sammen så jeg sa ja så når vi var sammen så da spurte han meg om mer nakenbilder å jeg sa ja til noe men jeg sa nei å men når jeg sa nei så sa han at det er slutt at han slår opp med meg å det skrev han et par ganger når jeg sa nei å at jeg ikke ville så vi var sammen i 2 uker å 4 dager men han sa at vi kommer til å være sammen lenge men han bare løy å jeg fikk jo vite hvorfor han sier at han slår opp når jeg sier nei til noe å grunnen er at han sier at jeg ikke stoler på han men det gikk bare 3 dager til vi ble sammen å jeg kjente han ikke i det helle tatt å jeg lurer på hva jeg skal gjøre å det er bare en venn som vet dette.

Besvart 26.07.2019 16:48
 

Svar
Hei

Det du beskriver er det flere ungdommer som har prøvd. Jeg tenker at du har ordnet opp i dette selv nå. Det var fint at du satte grenser for deg selv. Kanskje det var viktigere for han å få bilder av deg enn å være sammen med deg? Kanskje han prøvde å lure deg til å sende flere bilder ved å si at dere skulle være sammen lenge?

Fint at du har snakket med en venn. Sannsynligvis trenger du ikke gjøre noe mer med dette. Ta det med deg som en erfaring du kan lære noe av. Hvis det oppstår noe ubehagelig fremover med tanke på han du har vært i kontakt med bør du snakke med en voksen. Det kan også være lurt å snakke med en voksen nå for å prøve og finne ut om det er en gutt eller om det var en voksen (som latet som han var en ungdom) for å få kontakt med unge jenter. Mange voksne menn som vil ha kontakt med unge jenter prøver å komme i kontakt på den måten du beskriver.

Du har ikke gjort noe galt og prøv å legg dette som har skjedd bak deg. Neste gang du blir kontaktet av fremmede på nettet er du litt klokere og sjekker mer ut hvem vedkommende er før du sender bilder eller takker ja til å bli kjæreste. Det er vanlig å bli kontaktet av fremmede på nettet, og det å sortere i hva som er lurt og hva som er mindre lurt er noe man må lære seg underveis. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Lettkledd jente på senga med mobilen i hånda (colourbox.com)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse