Hopp til hovedinnholdet

En jeg snakker med på snapchat ignorerer meg fordi jeg ikke sender nudes.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i noen uker snakket med en gutt på snapchat. Han har lenge hatt lyst til å bli kjæreste med meg, men jeg har sagt hele tiden at jeg ikke vil det før vi har møtt hverandre. Han spør meg om nudes og blir veldig irritert når jeg ikke sender, men igjen så har jeg sagt at jeg ikke sender lenger til folk jeg ikke har møtt eller er kjæreste med. Det nytter ikke å si det, fordi han blir irritert uansett. Han tror ikke på meg lenger heller. Han tror jeg player med han (noe jeg ikke gjør) så nå ignorerer han meg totalt. Hva gjør man under sånne tilfeller? Jeg vil ikke slutte å snakke med han heller fordi vi hadde ganske god kjemi for ikke så lenge siden, men lurer på om det er noen gode råd siden jeg skjønner at dette er veldig vanskelig å forklare akkurat hva man skal under sånne situasjoner. Tusen takk for jobben dere gjør her forresten!❤

Besvart 14.08.2019 14:38
 

Svar
Hei jente 15 år.

Tusen takk for god tilbakemelding, det er alltid hyggelig.

Samtidig er det ikke greit at denne gutten presser på for å få deg til å sende nakenbilde. Han bør lytte til deg når du kjenner at dette ikke føles helt riktig for deg. Det er på den måten en viser at en har respekt for andre. Om han velger å bli irritert, er det hans problem.

Men jeg forstår at du ønsker å holde på kontakte med denne gutten om du opplevde at dere hadde god kjemi. Hva er til hinder for at dere møtes og blir bedre kjent? På den måten kan dere virkelig finne ut om dere liker hverandre. Det er mange sider ved en person som ikke kommer fram når en bare "møtes" på snapchat. 

Det er bra at du er bevisst i forhold til å sende og motta nudes, uansett hva du tenker og føler nå. Framtiden kan gi konsekvenser du slett ikke hadde forutsett, og det bør du unngå. På dette området kan en ikke være for forsiktig, derfor anbefaler jeg ALDRI noen å sende nudes, heller ikke til kjæresten sin. Les mer om dette i artikkelen jeg legger ved.

Her er det også mange ulike lover og regler som det kan være vanskelig å holde oversikt over. Men hvis du sender, mottar eller deler nakenbilder, er det kjempeviktig å vite hva som er lov og ikke lov. Derfor har vi laget en artikkel om dette som jeg anbefaler deg å lese. Her kan du lese hva som er straffbart og hva du må passe på. 

Ellers anbefaler jeg deg å ta en prat med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom, eller på skolen. Her kan du få gode råd om hva du kan gjøre og si for å stå i mot dette presset og få denne gutten til å forstå viktigheten av å respektere deg. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en riktig god skolestart.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Heder på en bærbar datamaskin (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett