Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg holde en samtale gående på Tinder?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 20 år som lurer på hvordan jeg kan gå frem på datingappen tinder, uten å virke for «frempå». Jeg lurer kort sagt på hvordan jeg kan stille spørsmål i chatten, men samtidig være «care» på en måte, så ikke jenta føler jeg er helt betatt liksom haha, sånn at kanskje hun også blir mer interessert. Så ja, hvordan kan jeg stille spørsmål og hvordan kan jeg bygge en interessant samtale som ikke blir vanskelig å holde igang etter 5 meldinger. Mvh Hilsen Meg;))

Besvart 04.11.2019 10:32
 

Svar
Hei!

Det er ikke alltid så lett å finne en balanse mellom å være "care" og "for frampå" slik som du beskriver, men da er det bare å prøve seg fram. I dag så vil man ikke bli stemplet som å være betatt eller desperat, og ofte oversettes dette til at man ikke vil ta for mye initiativ eller være på. Men det er jo egentlig en klar forskjell, bare at den i dag, spesielt på datingapper som tinder, blir denne grensen litt blurry. Av noen blir det lagt kun vekt på utseende og kropp på Tinder og det skapes en "bruk og kast" kultur av jenter/damer for sex eller lignende før de blir blokkert. Jeg tror derfor at det kan være et stort pluss om du kan kommunisere på en måte til hun du snakker med hva forventningene dine er. At du ikke er ute etter å bare "ha deg med henne" og så stikke, men at du ikke vet om dere er en god match, men at du gjerne vil bli bedre kjent for å finne ut av om dette er noe for deg. 

Dersom du har matchet med en jente som du finner ut at du har god sans for så er en enkel måte å finne ut om det er en gjensidig interesse ved å stille spørsmål om henne. Hva driver hun på med for tiden, er dette det hun egentlig vil eller skulle hun ønske at hun gjorde noe annet?, er hun på denne appen for et seksuelt treff eller et langsiktig forhold? Enkle spørsmål som disse kan oppklare hvilke forventninger hun har, samtidig som at du viser til at du er interessert i hva hun gjør og hvordan hun har det. Dersom hun stiller spørsmål tilbake og legger til litt i samtalen, kan dette tolkes som at hun vil ha samtalen gående. 

Men dersom samtalen dør ut og det virker unaturlig, så kan det være et hint til at dette ikke var ment til å funke, eller at dere må møtes i virkeligheten for å satse og se om dette kan funke eller ikke. Et annet godt tips er appen "Hinge" som har samme swipe-funksjon som Tinder, men som er ment for å skape langvarige forhold og derfor har hver profil mer informasjon som gjør det lettere å matche med noen man passer med og som hjelper i å holde samtalen gående. 

Jeg håper at jeg har hjulpet deg litt på vei, hvis ikke ligger det ved noen artikler med flere tips og råd!  

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett