Hopp til hovedinnholdet

Har hatt kontakt med en person jeg ikke vet hvem er

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hva gjøre hvis jeg har snakket med en person som latet som han var en annen? Og jeg visste det ikke før nå av. Så han brukte navnet, alderen, bostedet og bildene av en helt annen person. Men jeg vet fortsatt ikke hvem han er på ekte. Vi har snakket i en måned. Jeg har aldri vært i sånn situasjon før så håper dere hjelper med det... fordi jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette og hvordan leve videre...

Besvart 04.11.2019 21:31
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du synes det er ugreit å ikke vite hvem du har hatt kontakt med. Har du opplevd trusler eller noe annet som har vært ubehagelig? Kanskje du ikke finner ut av hva som er grunnen til at han har valgt å utgi seg for å være en annen enn det han er. Prøv å tenk at du nå har lært noe viktig som du kan bruke for å unngå å komme i en liknende situasjon igjen. Flere opplever det du beskriver og sannsynligvis er det ikke farlig.

Det å utgi seg for å være en annen enn den man er kalles identitetstyveri. Det er ikke lov. Du kan gjerne anmelde dette til politiet og be om hjelp til å finne ut hvem du har hatt kontakt med. 

Ellers vil jeg anbefale deg å slette all kontakt dere har hatt og kanskje også bytte passord på sosiale medier. Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen hvis du trenger å snakke med noen. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett