Hopp til hovedinnholdet

Faren til en venninne leste meldingene vi har sendt til hverandre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, før her om dagen opplevde jeg at pappaen av en venninne så gjennom mobilen hennes. Han så gjennom chatter å sånt på snapp og da blant annet chatter jeg var med i. I noen av disse var d ting om meg som jeg ikke hadde så lyst til at hvem som helst skulle vite. Hvorfor må ikke foreldre spørre de andre som er innvolvert i chattene om samtykke om å se?

Besvart 08.11.2019 15:24
 

Svar
Hei

Foreldre trenger egentlig ikke samtykke til å lese sine egne barns meldinger da de har foreldreansvaret for barna sine. I dette ligger det at de kan lese meldinger barna sender og mottar dersom dette er nødvendig for å beskytte barna. Barn har også rett på privatliv. Disse to hensynene står ofte opp mot hverandre, men enkelt sagt er det sånn at jo eldre du og venninnen din blir jo større rett på privatliv har dere. 

Jeg forstår at du ikke synes det er gøy at faren hennes leste meldingene du har sendt. Dessverre så skjedde dette fordi han ønsket å se hennes meldinger. Forhåpentligvis gjorde han dette fordi han så det som nødvendig, og ikke bare av nysgjerrighet. Han trenger ikke ditt samtykke i og med at det var hennes mobil. Jeg kan bare anbefale deg å ta opp vanskelige temaer ansikt til ansikt med denne jenta, hvis du er redd for at faren hennes titter på mobilen hennes. Les gjerne artikkelen jeg har lagt med. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Personvern - hvor går dine grenser?

Rødt kort (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal ha rett til å vite om deg? Er det greit at de kan se nettloggen din eller kjenne til passordet ditt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett