Hopp til hovedinnholdet

Hva bør vi gjøre når vi blir truet på nettstedet Omegle?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13 år I stad skulle jeg å venninna mi teste omegle (en nettside hvor man kan snakke med andre fra sitt land på ca sin alder) Så kom det en mann opp på skjermen, han spurte om vi hadde kj jeg tulla og sa ja og venninna mi sa nei, han drev å viste oss dick pikk, men det ville ikke vi se på det så vi skippa, men så fikk vi han igjen på skjermen og da skrev han at han ville ha oss og ha sex med oss osv, jeg og venninna mi ble skikkelig redde så vi rapporterte han og skippa han men så fikk vi han en gang til Opp på skjermen da sa han at han skulle finne ut hvor vi bodde, å volta oss og han sa at det var lett får han å finne hvem jeg var, i å med at jeg brukte pc’en min og når han hadde funnet det skulle han ta oss og forfølge oss til han plutselig skulle begripe oss en dag, så jeg og venninna mi ringte politiet men de hadde får mye å gjøre.. nå er jeg og venninna mi skikkelig redde å tørr så vidt å gå ut... hva bør vi gjøre? PS: har sakt ifra til en voksen!

Besvart 08.11.2019 12:33
 

Svar
Hei!

Det er kjempe bra at dere har sagt i fra til en voksen. Det denne mannen har gjort er ulovlig og straffbart. 

Det er ikke lett å finne ut av hvor dere bor. Denne mannen er nok mest ute etter å true og presse dere. Derfor er det bra at dere skippa han og rapporterte inn. Bra jobba! 

Det er vanskelig å få tak i IP-adresse og dersom mannen hadde fått tak i denne så vil ikke nøyaktig sted på der dere bor dukket opp. Derfor kan dere ta det helt med ro. 

Husk å være varsomme på nettet og rapporter inn dersom dere opplever noe liknende igjen. Snakk også med en voksen. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett