Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mobbet mange på nett

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har mobbet mange på nett og sårer vennene mine over nett for det meste og nå vil de jeg har mobbet ikke tilgi meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er godt du prøver å si unnskyld til vennene dine. Hva med å skrive et brev? Hvor du forklarer hva du har gjort, hvorfor du gjorde det og at du angrer og ber om tilgivelse. Å mobbe noen er en handling som kan gjøre at de ikke har det noe bra, derfor så kan det være at de fortsatt er lei seg eller preget av dette. Hvis du forklarer din side av saken og viser at du angrer og er oppriktig så tror jeg med tiden at ting går bedre. Du har kommet lang ved innsikten at det du har gjort ikke har vært bra og det er godt du prøver å rette opp i ting. Vi har flere artikler som kan hjelpe deg med dette, jeg legger ved disse under. Ønsker deg lykke til og håper du får det bedre med vennene dine igjen. 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett