Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å mobbe på nett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er det lov å mobbe på nett. Er det viktig de som bry seg på nett kan sier i fra hvis det skjer. Jeg har ikke fecabook og jeg opplever at andre bli mobba på nett, hva skal jeg gjøre da. Hvis jeg ikke har fecabook får jeg bry meg å er med på bry dæ. Hva skal jeg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar!

Det er absolutt ikke noe hyggelig å bli mobba på nettet. Selv om du ikke har facebook, så kan du fortsatt være der for de som blir mobbet :-) Jeg synes du skal ta kontakt med de som blir mobba, om det er mulig. Hvis det er veldig ille, og du føler at det er noe som må gjøres med saken med en gang, så synes jeg du skal ta kontakt med helsesøster på skolen. Hun har nok også mange gode tips for hva du kan gjøre for å hjelpe de som blir mobbet. Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp :-)


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Videotips mot mobbing

Kjetil & Kjartan

Humorduoen Kjetil & Kjartan har laget ni videosnutter med tips til hvordan man kan takle mobbing. Se videoene her, og få gode tips til hvordan du kan bidra til å få slutt på mobbingen i ditt nærmiljø.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing