Hopp til hovedinnholdet

Hva er konsekvensen av å mobbe 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et skoleprosjekt og finne ut hva konsekvenser du kan få av å mobbe eller bli mobbet. Det er ekstremt mange kilder som snakker/skriver om offeret, men jeg finner ikke så mange om mobberen. Det jeg lurer på er hva konsekvenser kan mobberen få? Kan h*n få fengselsstraff, barnevernet osv... Hadde sette stor pris på noen eksempler :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alvorlig mobbing, kan det bli alvorlige konsekvenser av.  En som mobber mye vil først bli fulgt opp på skolen, foresatte vil kontaktes og hvis ikke det blir endring, kan det bli aktuelt å koble inn barnevern.  Det kan også være aktuelt med politianmeldelse, etter fysisk og psykisk vold som jo mobbing kan være.

Se mer i artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp en venn som blir mobbet

To par hender (colourbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet? Usikker på hva du kan gjøre? Les våre tips om hva du kan gjøre for å hjelpe en venn som trenger det. DU kan faktisk gjøre en forskjell.

Les mer

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing