Hopp til hovedinnholdet

Hva skal vi gjøre? Alle går rundt og hater oss

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vennene mine er de beste ingen kan ha bedre venner en dem! Men det er ikke alle som ser at vi er like snille! Folk beskylder oss for å mobbe og gjøre andre fæle ting. Noen ganger så er vi ikke like snille mot alle, men å mobbe noen hadde vi aldri gjort! Folk dømmer oss for ting som er lenge siden!! Hva synes dere at vi burde gjøre? Alle går rundt å hater på oss?? Det er spesielt en i gruppa som gjør at vi blir hata! Og henne legger skylden på oss ogsier at det var vi som gjorde det!! Alle tror på henne og de hater oss?! Hva skal vi gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Du forteller at det er mange som ikke liker dere og at det er vanskelig siden de straffer dere for ting som skjedde for lenge side. Også det at det er en spesiell jente i gjengen som gjør at hele gruppen blir behandlet slik. Jeg tror at dere bør snakke med en lærer om dette. Dels hva som har skjedd i fortiden, hva de andre tenker om dere idag og også hvordan dere oppfører dere mot andre. Ofte så kan man gjøre ting i grupper som man ikke hadde gjort alene. En gyllen regel er at man ikke skal skade andre, og ønske alle andre alt godt. Hvis dere hele tiden handler etter det prinsippet så er dere på god vei. Ofte så kan ting som man selv tror ikke er mobbing, oppleves som mobbing for den andre personen og det kan bli veldig leit og vanskelig. En ting dere kan gjøre er å si unnskyld til de dere ikke har vært snille mot og tenke igjennom hvordan man skal endre oppførselen sin slik at alle har det bra og at alle føler seg inkludert og verdsatt. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg. Ønsker deg og dere lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap