Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet på skolen og har sagt i fra 100 ganger, men ingen hjelper meg. Foreldre, familie, venner, lærer, helsesøster og rektor ingen av disse klarer å hjelpe meg. Kan dere hjelpe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil ikke gå på skole pga. andre mobber meg, stjeler, slår osv.. Jeg hvet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har sakt ifra 100 ganger men ingen hører, lærerene ignorerer det og rektor og alle andre, ingen kan hjelpe meg. Det er ikke bare klassen men faktisk eldre elev.. Jeg blir mobba på nette også.. Jeg vil bare aldri dra hjemmefra igjen.. Itillegg er mamma sur hele tiden så kan ikke snakke med hun, pappa han er litt, jeg gidder ikke med han, han tar ikke så mye på alvor osv.. Hva skal jeg? Jeg kan ikke si ifra, ikke stopp osv.. Nei, hjelper ikke med helsesøster, lærer, rektor, venner, foreldre eller familie.. Kan dere hjelpe meg? Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Det var trist å høre at ingen klarer å hjelpe deg. Det forstår jeg at kan gi deg håpløshet og stor frustrasjon. Det er ingen som skal oppleve mobbing på skolen og lærere er pliktet til å hjelpe deg. Dette er bestemt ved lov. På denne måten er det forbudt å ikke hjelpe en elev som blir mobbet.

Det er flott at du ikke gir opp at du har tatt kontakt med Ung.no. Dette viser at du har en sterk vilje og kraft til å klare deg. Du tar ansvar for ditt eget liv. Du er nok trolig moden for alderen.

Det som er vår anbefaling når alle de voksne rundt deg svikter er å kontakte barnevernet. Barnevernet har vi her i Norge for å verne om barna i landet. Barna i Norge skal ha det godt. Har de det ikke godt så skal barnevernet sikre at dette får skjer. Du kan selv kontakte barnevernet. Til dette svaret legges det ved en artikkel om barnevernet slik at du kan lese mer om hvordan de arbeider.

Stå på og lykke til, husk du er verdt like mye som alle andre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing