Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 år som ble mobbet i hele 5.klasse..Nå har jeg begynt i 8.klasse, og de eldre folka har begynt å mobbe meg igjen. Jeg er bare lei meg hele tiden.

 

Spørsmål
heisann! jeg er en jente på 13 år som ble mobbet i hele 5.klasse.. det var så ille at jeg ikke orket å dra på skolen. jeg var utolig lei meg og gråt hver dag.. jeg byttet skole i 6.klasse, og fikk det litt bedre, men det var forsatt folk som mobbet meg. men de var 1 år eldre enn meg. da de begynte på ungdomskolen og jeg i 7.klasse, ble jeg kjempe populær og hadde maange venner.. nå har jeg begynt i 8.klasse, og de eldre folka har begynt å mobbe meg igjen. de kaller meg hore, de sier jeg er stygg osv.. sånn var det i 5.klasse også. de sier masse stygt og baksnakker meg hele tiden. jeg synes dette er så vanskelig! jeg gråter hver dag, og jeg vil nesten alltid være alene.. for noen dager siden fikk jeg nok! så jeg prøvde å ta livet mitt, har prøvd det en del ganger, men det går ikke. jeg er aldri glad lenger! men værsåsnill, gi meg noen råd eller tips om hva jeg kan gjøre?

hilseen jente 13 år...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Akkurat nå er du langt nede og du høres veldig deprimert ut. Så dumt at de folka har begynt å mobbe deg igjen! Jeg skulle gjerne ha gjort noe for deg, men jeg skal prøve å gi deg noen tips og råd. Livet har blitt så vanskelig for deg at du har selvmordstanker og dette er ille! Det er enormt viktig nå at du snakker med noen om problemene dine! Du trenger ikke å ha det vondt! Selv om alt føles svart, finnes det løsninger på mer enn du tror.
Det er viktig at du snakker om problemene dine med noen som står deg nær, kanskje en av vennene som du fikk i fjor. Du skriver at det er de eldre elevene på skolen som mobber deg. Noen må få satt en stopper for dette. Kan du ta dette opp med rådgiver på skolen? Prøv å få hjelp til det av en god venn. Eller spør dine foreldre om de kan snakke med skolen.

Hvis du mangler noen å prate med, skal du ikke nøle med å oppsøke profesjonell hjelp.
Helsesøster på skolen er en fin person å snakke med. Hun kan også formidle psykologhjelp om du skulle trenge det.

Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg. Den inneholder telefonnr til hjelpetelefoner som du kan ringe til når du får tunge tanker om å ikke ville leve lenger.
Lov meg at du ringer dit før du gjør noe dumt!
www.ung.no/psykiskhelse/1990_Selvmord.html

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hvem forvalter det statlige barnevernet?