Hopp til hovedinnholdet

Vi snakket stygt om en person på Messenger, og han ble ved et uhell lagt til i samtalen. Nå har vi fått nedsatt i oppførsel, er det rettferdig? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en gjeng venner hadde en privat samtale på Messenger, hvor vi snakket litt stygt om en person i klassen. Denne personen ble lagt til i samtalen med et uhell og han reagerte ikke noe særlig på det på skolen. Vi kødder ikke noe særlig med han på skolen heller, bare sånn vanlig venner gjør mot hverandre. En måned går etter han har sett gruppesamtalen vår, og vi blir plutselig innkalt til møte, hvor vi blir forklart at vi var vært med på "grov mobbing" som de kaller det. Nå som jeg skriver dette har det gått en uke siden møtet vi hadde angående gruppesamtalen, og de har nå gitt oss nedsatt i oppførsel. Har de i det hele tatt rett til dette? Vi føler alle at dette er veldig urettferdig, i forhold til hvor lite seriøse vi var og hvordan vi mente det. Så lurer på hva noen andres mening om dette er...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du en gjeng venner hadde en samtale på Messenger hvor dere snakket litt stygt om en person, og hvor denne personen ble lagt til ved et uhell. Det hele førte til at dere ble kalt inn til møte og fikk nedsatt i oppførsel.

Selv om han ikke reagerte noe særlig på det når dere var på skolen, kan det hende at han egentlig ble veldig lei seg og såret. Har dere snakket med han om det? Det er ofte slik at noen ikke vil vise at de blir lei seg, så kanskje han følte det var enklere å leke uberørt av chatten, og heller ta det opp med skolen.

Slike samtaler på nettet blir tatt veldig seriøst, og kan være opp mot grensen til digital mobbing. Jeg vet ikke hva slags regler dere har internt på skolen, men jeg vil tro at skolen har rett til å gi dere nedsatt i oppførsel dersom de føler at hendelsen var grov og alvorlig nok.

Du skriver selv at dere var lite seriøse og ikke mente det som mobbing. Har dere fortalt dette til den personen det gjelder? Jeg tror det aller viktigste er å forklare det for han, slik at han ikke går rundt med vonde følelser. Det er viktig å presisere for han at det ikke var ment som mobbing dersom det er tilfelle, og kanskje også til og med be om unnskyldning for det som skjedde? 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing