Hopp til hovedinnholdet

Hva er utfrysning?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hva er utfrysining? Er det når folk utestengte deg og gjer stygge ting bak ryggen på deg? Kan dere forklare det for meg??? Skjønner ikke helt kva utfrysning er og finner ingen ordentlig forklaring på det heller. Hilsen en ikke så veldig smart jente (>_<)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Du har helt rett i at utfrysning, eller å fryse ut noen, er når de stenger deg ute og ikke lar deg delta i ulike sosiale tilstelninger. Det kan være at noen står å prater, men snur seg bort fra deg når du nærmer deg. Det kan være at du ikke blir invitert med på aktiviteter som alle andre blir invitert til. Det er mange former for utfrysning.

Utfrysning er en form for mobbing. Hvis du opplever dette eller ser at dette skjer med andre, er det viktig å si i fra til en voksen. Ikke la det gå for lang tid. 

Jo lengre tid du venter med å ta opp ting, desto større og mer alvorlig vil problemene virke. Snakk med foreldrene dine om dette og hvis det skjer på skolen, er det lurt å ta en prat med kontaktlæreren din, en sosiallærer/ rådgiver, eller noen i ledelsen ved skolen. Hvis det føles tryggere kan du også snakke med helsesøster. Hun har tid til å lytte og kan hjelpe deg med å ta opp det du opplever på skolen.

Jeg legger ved noen artikler om mobbing under svaret som du også kan lese. Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing