Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet og ingen bryr seg om meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 som blor nettmobbet(tror jeg da) d startet da jeg fikk snap og oppdaget noe som ble kald sarahah dær. Jeg lagde en egen bruker og ba folk om å skrive ting dær som jeg kan se men de er anonym. Det første jeg fikk var ordet stygg og sån fortsjettet det.... til nå har jeg blitt kalt stygg, kjempe stygg, hore..osv.. så jeg har egentlig ingen venner og jeg blir altid holt ute, blir kalt ting og slått av og til på skolen (ikke mye) Hva skal jeg liksom gjøre d er jo ingen som bryr seg om meg så....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å bli nettmobbet på Sarahah. Jeg kjenner til flere som har opplevd noe liknende som det du beskriver der. Derfor tror jeg det er lurt å kutte ut den appen. Noen kaller den appen en mobbeap. Se her på nyhetssaken til TV2. Slett brukeren og unngå sosiale medier hvor du kommer i kontakt med mennesker som ikke er hyggelige.

Du bør snakke med noen voksne om mobbingen. Det er vanskelig å forandre andre. Men kanskje noen kan snakke med de som mobber eller du kan få noen tips til hvordan du kan påvirke din egen situasjon. Det er ikke greit at du blir mobbet. Det er de voksne som jobber på skolen sitt ansvar at du er trygg og har det bra på skolen. 

Du kan starte med å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Si noe om hva som er viktig for deg og hvilken støtte du tenker at du trenger? Det er lurt å legge en god plan sammen med voksne hvis man skal ordne opp i mobbing. Prøv også å skaff deg en venn. Det er viktig for å trives og ha det bra. En venn kan beskytte mot mobbing. Du trenger ikke streve for at alle skal like deg, men det er viktig å ha en venn.

Se også tips i vedlagte artikler.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du blitt mobbet i løpet av den siste måneden?

Blir du mobbet, er det viktig at du sier ifra - enten det skjer i skolegården eller på nett.

Gå til vote

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Ti tips for å takle nettmobbing

Jente sitter alene på skolen (colourbox.com)

Har du opplevd å bli mobbet eller ertet på nett? Eller er du en som selv har mobbet noen i sosiale medier? Her er ti tips til deg.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing