Hopp til hovedinnholdet

Er ignorering også mobbing?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er ignorering også mobbing?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er et spørsmål det er vanskelig å svare godt på uten noe mer utdypning av hva du sikter til. Hovedregelen av hva mobbing er, er at dersom en person opplever noe som mobbing, da er det mobbing. Det skal også ha foregått over lengre tid. 

Dersom en person føler seg ignorert eller utfryst fra et fellesskap over lengre tid, og opplever dette som problematisk og vondt, kan dette karakteriseres som mobbing. Mange, spesielt jenter, bruker nok dette som en form for mobbing, uten å være bevisst på hvordan det kan oppleves av den som blir ignorert eller utfryst. Derfor skal man tenke nøye over hvordan man behandler de rundt seg. 

Jeg håper dette var oppklarende, og ber deg sende inn et nytt spørsmål med litt mer informasjon, dersom du ikke fikk svar på det du lurte på. 

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing