Hopp til hovedinnholdet

 Jeg og fire andre venner er en gjeng i klassen. En annen i klassen har beskyldt oss for blikking, og baksnakking, noe vi mener vi ikke er skyldig i. Læreren våres mener at dette er en stor mobbesak hvor vi kan bli politianmeldt, både ledelsen på skolen og foreldrene til hun "utsatte" er også involvert i saken. Hva kan straffen våres bli?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og fire andre venner er en gjeng i klassen. En annen i klassen har beskyldt oss for blikking, og baksnakking, noe vi mener vi ikke er skyldig i. Læreren våres mener at dette er en stor mobbesak hvor vi kan bli politianmeldt, både ledelsen på skolen og foreldrene til hun "utsatte" er også involvert i saken. Hva kan straffen våres bli? Og kan vi bli straffet hvis hun ikke har noe bevis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en alvorlig sak. Og det er to sider her, som jeg forstår. Dere mener at dere ikke har mobbet/baksnakket, og "den utsatte" mener dere har gjort det.

Nå vet jo ikke jeg mer enn det du skriver her, og det er altfor lite til at jeg kan uttale meg i noen som helst retning. Bare det jeg kan si er at dersom dere har snakket ufordelaktig om henne og/eller gjort noe som hun kan oppfatte som mobbing, så er det beste dere kan gjøre å legge dere helt flat, tilstå og be om unnskyldning .
Om dere fortsatt mener dere har HELT rent mel i posen blir det deres forklaring som blir satt opp mot hennes i tilfelle dette blir meldt til politiet og det blir en etterforskning.

I slike saker er det ofte vanskelig å ha bevis, dersom det ikke er noen som har hørt/sett hva som har foregått og da blir tatt hensyn til fornærmedes ( jenta)oppfatning av saken, men også det dere sier. Ut fra det du skriver, kan det forståes som at dette er en jente som har blitt holdt utenfor og det er nok til at hun kan føle seg utestengt og oppfatte at hun blir mobbet.

Jeg vil anbefale dere å være veldig ydmyke og høre på hva det er jenta sier om hvordan hennes oppfatning er,- det er kun hun som kan si noe om hvordan det kjennes for henne og hvordan hun har oppfattet det, selv om dere kan si at det ikke ligger noe vondt bak det dere eventuelt har sagt/gjort! Hun sitter med ganske sterke kort på hånden!

Hva eventuell straff kan bli, har jeg ingen mulighet til å uttale meg om.

Lykke til, til dere alle! Jeg legger ved et par artikler til deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing