Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min mobber meg hver eneste dag

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en søster som er fire år yngre enn meg. Hun har mobbet meg helt siden jeg gikk i syvende klasse. Både jeg og foreldrene mine mener at dette er alvorlig mobbing. Hun kaller meg stygg, feit, tykk, rar og masse andre grusomme ting, som f.eks. at jeg er en taper som ingen liker. Hun er også voldelig mot meg og truer meg med kniver og andre skadelige gjenstander. Dette er noe som skjer hver dag, og det siste året har jeg begynt å merke at dette går kraftig utover min mentale helse. Jeg gråter hver dag, og føler meg mildt deprimert. Jeg mister livsgleden og selvtilliten. Foreldrene mine skal snakke med en psykolog om både hennes problemer og mine. Jeg frykter at hvis hun ikke gir seg, vil jeg synke så lavt at jeg vil vurdere å gjøre ting mot meg selv som kan sette livet mitt i fare. Jeg har hatt slike "selvmordstanker" før. Jeg vet det høres overdrevet ut, men hun trakasserer og mobber meg hver dag, hele tiden, fra morgen til kveld. Hun har ikke smilt til meg på flere år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår at det er en vanskelig situasjon å være i , slik du beskriver. Det å få høre negative ord om seg selv hver dag er vondy og når det i tillegg kommer fra egen familie blir det nok ekstra hardt. Jeg forstår at dette går utover din mentale helse og jeg tenker at det er viktig at dette blir bedre snarest. Det er trist å høre at du er redd for deg selv og har hatt selvmordstanker før. Om disse tankene kommer tilbake finnes det også mange du kan snakke med, det kan du lese mer om her: Oversikt_over_gode_hjelpetjenester.html Det som er bra er at foreldrene dine ønsker å snakke med en psykolog om vanskelighetene og forhåpentligvis er i gang med dette. Allikevel tenker jeg også at dere som familie hadde hatt nytte av å snakke med en familieterapeut. Du eller dine foreldre kan ta kontakt med nærmeste familievernkontor som du finner her: Familievernkontor. Da kan hele familien få hjelp til å snakke sammen på en god måte og finne ut hvorfor ting er som de er akkurat nå og hva dere som familie kan gjøre for å få det bedre. Situasjonen mellom deg og din søster påvirker jo hele familien og det er derfor bra å snakke sammen som en enhet, nemlig hele familien. Familievernkontorene er et gratis tilbud. Håper at du får det bedre.


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing