Hopp til hovedinnholdet

Selv om jeg ikke bryr meg så sitter det jo alltid litt igjen av kommentarer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir ofte ertet eller får kommentarer om barten min. Jeg bryr meg egentlig ikke, men når folk sier ting på nett så ønsker jeg ikke p gå på skolen neste dag. Fordi selv om jeg ikke bryr meg så sitter det jo alltid litt igjen av kommentarer jeg fikk... hva skal jeg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så vondt og dumt når folk erter for ting man ikke kan noe for! 
Hvis de ikke slutter med å si noe om dette, er det gjentatt erting. Det går under mobbing. Hvis du eller foreldrene dine/de foresatte snakker med rektor og skolen ikke gjør noe med dette, kan dere melde til fylkesmannen. Det er ikke lov å mobbe!
Kan du finne en måte å svare de på som kan hjelpe deg? Kanskje kan du se de rett inn i øynene, mens du er helt alvorlig, og si noe sånt som at du hører hva de sier, men at dette ikke er noe du kan noe for? Hvis du gjør akkurat dette hver gang de sier noe, vil de kanskje slutte med det?
Du kan også snakke med helsesøster om dette. Kanskje du kan øve deg hos helsesøster på hva du kan si? Helsesøster kan også ta dette opp med skolen. 
De har ikke lov å mobbe deg!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing