Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra på skolen fordi jeg er uvenner med noen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke bra på skolen fordi jeg er uvenn med noen folk. Folk skriver stygge meldinger til meg på Instagram å vi har så mange fremføringer og prøver. Så jeg klarer ikke å gå på treninger lenger fordi jeg ikke har det bra. Jeg klarer heller ikke å jobbe med skolearbeidet og sliter med søvn.

Besvart 18.12.2018 12:13
 

Svar
Hei jente (15)

Jeg skjønner veldig godt at du ikke har det bra og at dette påvirker deg veldig for tiden, både i forhold til skolearbeid, søvn og trening. Det er ikke bra. Du fortjener å ha det godt.

Å skrive stygge meldinger til deg er ikke greit. Har du sagt i fra til noen voksne om dette? Stygge meldinger kan være mobbing og da er det viktig å si i fra. Hvis dette er elever som går på samme skole som deg, kan du si i fra til noen på skolen. Du kan snakke med en lærer du stoler på, rådgiver/sosiallærer eller helsesøster. De vil hjelpe deg. Det har faktisk skolen plikt til å gjøre.

Du bør også snakke med foreldrene dine, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er viktig at foreldrene vet dette, slik at de også kan hjelpe deg.

Ofte hjelper det å snakke med noen om det som plager deg. Å sette ord på de tankene og følelsene man har er et godt hjelpemiddel for å få det bedre, samt at den personen man snakker med, noen ganger kan hjelpe. 

Jeg håper at du vil ta kontakt med en voksen og fortelle om det som skjer med deg. Du fortjener å ha det bra!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Vi laget på gøy en nettside om hvem på skolen som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing