Hopp til hovedinnholdet

Gutten fra trinnet mitt blitt skikkelig slem mot meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i 8 klasse. I starten av skoleåret gikk det ganske bra med meg. Jg hadde mange venner og ingen var egt slemme mot meg, men så ble jeg sammen med en som er 1 år eldere enn meg. Da var det mange som la mer merke til meg. Det er en gutt som går på trinnet mitt. Vi har aldri vært venner, men jeg har alltid ignorert han. Etter at jeg ble sammen med han andre så har han gutten fra trinnet mitt blitt skikkelig slem mot meg. Vært eneste friminutt kommer han etter meg og kaller meg stygg, tynn og flat. Jeg bryr meg egt ikke om det, men i det siste har han spredd masse rykter om meg og nå tror hele skolen at jeg er horete, billig og at jeg sender nudes. Men jeg er ikke sånn. Jeg har tatt dette opp med skolen flere ganger, men alt de sier er at jeg må holde meg unna han og at han bare gjør det fordi han liker meg. Ingen har gjort noe for å hjelpe meg. Og nå snakker alle om meg og jeg føler meg utslitt og lei meg. Jeg har ikke lyst til å dra på skolen mer.

Besvart 21.12.2018 16:02
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er så trist å lese at denne gutten er så slem. Det er svært forståelig at du føler deg lei deg og utslitt!

Når man holder på slik han gjør er det mobbing. Når noen mobbes skal skolen sette inn tiltak i løpet ev ei uke. Hvis skolen ikke gjør noe kan man melde skolen til Fylkesmannen. 

Du må snakke med de hjemme om hva det er som skjer. De kan hjelpe deg å snakke med skolens rektor eller en annen. Hvis det er vanskelig å snakke med de, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet, da blir det lettere å forklare. 

Det er ikke noe å vente med, snakk med de hjemme. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing