Hopp til hovedinnholdet

jeg blir mobbet på skolen ! Jeg prøver å si ifra osv, men ingen vil høre på hva jeg skal si

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei .. Jeg er en jente på 13 år som har eg problem, jeg blir mobbet på skolen ! Jeg prøver å si ifra osv, men ingen vil høre på hva jeg skal si :(, en gang så skulle jeg si ifra til pappa, og da sa jeg "Pappa ?, jeg må snakke med deg! Det er veldig viktig!" Og da sa pappa bare "Jeg kan ikke snakke med deg nå, holder på å se på en film på teven , gå å legg deg nå!" Og det samme skjer nesten hver dag, mamma er nesten aldri hjemme, og når hun endelig er det så har hun det så travelt at hun ikke har tid til å snakke med meg, en gang sk sa jeg til pappa at "Det er veldig viktig å få snakke med deg nå" og da sa pappa "okei, bare snakk du:)" Men når jeg hadde snakket ferdig hadde han ikke fått med seg noen ting av hva jeg har sagt, hva skal jeg gjøre for å få dem til å høre på meg ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei jente 13 år.

 

Det er både leit og vondt når en blir mobbet. Det er fint du vil si ifra til voksne om dette for å få en stopper på mobbingen.

Når en skal snakke med foreldre er det lurt å gjøre det når de ikke er opptatt av noe spesielt. Prøv å avtale med dem om når du kan snakke med dem. Det må de ha tid til- Du har kanskje vært litt uheldig de gangene du har prøvd å snakke med dem om dette. Du kan også skrive et brev til dem ,der du forteller om hvordan det er å være deg, både på skolen og hjemme. Det har ofte god effekt på foreldre.

Jeg legger også ved en artikkel om hvordan snakke med foreldre som du kan lese.

Dette får du til!

 

Vennlig hilsen helsessøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Lammekjøtt er typisk sesongvare i Norge. Når er det sesong for lammekjøtt?