Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen venner og har alltid blitt mobbet. Har du noen råd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år og jeg har ingen venner og har aldri hatt det, jeg har alltid blitt mobbet og sånn. Jeg har en del venner som bor langt unna, og som jeg aldri har møtt før, men ikke noen her. Noen tips eller råd??

 

Svar
Hei


Så dumt at du føler at du ikke har noen venner i nærheten. Det at du har blitt mobbet kan kanskje gjøre at du har vanskeligere for å ta kontakt med og bli kjent med nye folk. Når det gjelder mobbingen så er ikke det noe du skal godta. Snakk med foreldrene dine om det hvis du ikke allerede har gjort det, og så kan de ta det opp med skolen sånn at det kan jobbes for å få slutt på det. 

 

De vennene du ikke har møtt regner jeg med at du har møtt over internett (?). Det er flott at du har noen som du kan snakke med og betro deg til og sånt, samtidig som det er viktig at du er forsiktig. Les artikkelen under om nettvett. Det er også viktig at du prøver å få deg venner i nærheten som du kan finne på ting og være sosial med. Husk at selv om det er noen som mobber deg, synes de fleste andre antagelig at du er en veldig hyggelig jente som de kunne tenke seg å bli bedre kjent med. En god idé kan også være å melde deg inn på et idrettslag som håndball eller volleyball, eller en annen fritidsaktivitet. Da vil du bli kjent med nye folk og få et større sosialt nettverk. Prøv å være åpen, hyggelig og utadvent, og ikke vær redd for å være deg selv. Se flere tips i artiklene under.

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing