Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å starte en anonym miljøblogg, hvordan går jeg frem?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har begynt å interessere meg for miljøet vårt. Noe som kanskje høres rart ut er at jeg vil begynne å skrive blogg, om vårt miljø. Jeg vil uttrykke meg på en måte der jeg slipper å snakke foran store folkemengder. Dette høres kanskje helt splitter pine galt ut, ikke vet jeg men føler jeg har ting på hjertet jeg vil få ut. Jeg vil også vere anonym, vertfall til å begynne med. Og jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal gjøre det. Hvordan skal jeg i det hele tatt få lesere? Hvordan kan jeg nå ut til folk? Dette med blogging er helt nytt for meg, har alltid hatt lyst til å uttrykke meg men tørr aldri for er redd for at folk skal vite hvem jeg er. Om dere har noen tips hadde det vert absolutt supert! Hilsen lille sjenerte meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du ønsker å engasjere deg i miljøet vårt og spre ordet videre! En blogg er et kjempefint hjelpemiddel til å få frem synspunktene sine! Det er absolutt ikke rart at du ønsker å utrrykke deg uten å måtte stå foran store folkemengder. Det er akkurat dette som gjør blogg så fantastisk. Du kan nå ut til ekstreme folkemasser, kun ved å sitte hjemme og blogge.

Ofte så tar det litt tid å oppnå en stor lesergruppe - spesielt om du ikke ønsker å "promotere" for bloggen din på andre sosiale medier. Jeg tror det viktigste her er at du blogger jevnlig og viser ditt engasjement for miljøet. Du kan jo eventuelt linke til bloggen på ulike miljøaktivist-sider eller instagram:) Dette kan også gjøres selv om du ønsker å være anonym. Men husk på at slike ting tar tid, så ikke vær fortvilet om bloggen ikke har kjempemange følgere i begynnelsen - det er det ingen blogger som har:)

Når det gjelder selve bloggingen finnes det mange gode bloggtips rundt om på nettet og ikke minst på andre blogger. Men det viktigste er at du engasjerer deg for det du skriver om og uttrykker deg på en slik måte at leserne forstår budskapet ditt:) Ikke vær redd for å uttrykke deg selv. Dette er helt naturlig og jo mer du gjør det, jo lettere vil det føles, - men som du sier kan det være greit å starte gradvis;) Du kan jo være anonym i begynnelsen, og etterhvert når du føler deg tryggere på bloggen kan du fortelle hvem du er.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Miljøinformasjon

Malepensel som skriver ordet "info" (colourbox.dk)

I 2004 ble det innført en lov om rett til miljøinformasjon. Loven gir forbrukere rett til opplysninger både fra offentlige myndigheter og private virksomheter om forhold som har betydning for miljøet.

Les mer

12 tips for å ta vare på miljøet rundt deg

Andrea (17)

Andrea (17) kildesorterer avfallet sitt, og har med egen kopp når hun kjøper take-away kaffe. Når Andrea blir stor skal hun redde liv, men først skal hun redde verden.

Les mer

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø