Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tjene penger på nettet? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg har nylig fått lyst til å drive med litt veldedighet på en måte, jeg har veldig lyst til å støtte frelsesarmeen, men jeg har ikke lyst til å bare gi klær, jeg har lyst til å donere penger. Så jeg tenkte å lage en nettside/blogg eller noe sånt og tjene penger på den måten, selv om det er mer jobb enn å selge aviser tror jeg jeg ville trives mer med det å "jobbe via nettet". Problemet er at jeg ikke vet hva slags side jeg kan ha for å tjene mest mulig penger på kortest mulig tid (selv om jeg vet det kan ta en stund å tjene penger via en nettside). Jeg har tenkt litt på nettbutikk, men jeg har ingenting å selge. Har du noen forslag til hva slags side jeg kan ha for å tjene penger? På forhånd, takk for svar <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, 
Det er veldig fint at du har lyst til å drive med litt veldedighet og støtte Frelsesarmeen med noe mer enn klær. Det er også flott at du har intensjoner til å jobbe via nettet for å kunne tjene penger du vil donere. Det å tjene penger ved å ha en nettside er ikke så lett dessverre. De enkleste alternativene er en nettbutikk, men hvis du ikke har så mye å selge, så høres ikke det så nyttig ut. Den andre muligheten er å starte en blogg, der trenger du ikke å selge noe. Men den eneste måten å tjene penger på med en blogg er å ha mange nok lesere, slik at du kan få reklameinntekter fra annonsører. Om du har en ide for hva du kan starte en blogg om, så er det kanskje verdt et forsøk. Du kan jo kanskje titte på andre blogger og se om du finner noe inspirasjon. 

Jeg synes at du kanskje kan ta kontakt med Frelsesarmeen direkte og høre hva de trenger, hvis målet ditt er å bidra til deres arbeid? Kanskje de trenger noe du kan bidra med, som ikke nødvendigvis er penger. Det kan være at de trenger spesifikke ting. Da er det mulig å lage en innsamlingsaksjon, for eksempel enten på skolen, i nabolaget eller på sosiale medier. Eller kanskje de trenger frivillige til noe, og da er din tid mer verdifull enn penger. 


Håper du finner en måte å bidra på som passer både for deg og Frelsesarmeen. Lykke til! 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva er en blogg?

Blogg

En blogg er din dagbok på nettet. Her kan du skrive om alt som interesserer deg, og den kan leses av hvem som helst på nettet.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb