Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å starte en blogg, men foreldrene mine er uenig. Skal jeg lage en blogg allikevel?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en gutt på 15 år. Jeg har lyst til å starte en blogg. Men foreldrene mine er uenig. skal jeg alikevel lage en blogg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er både positive og negative sider med å blogge. Kanskje er det slik at foreldrene dine har vippet over på det mest negative. Når du skriver blogg er det ofte slik at du utleverer informasjon om deg selv til alle. Hvem som helst kan søke opp bloggen din og den blir værende på Internett. Dette kommer også helt an på hvilken type blogg du ønsker å skrive. Om du vil skrive en blogg om biler, naturfag, rosablogg, musikk eller dyr. Det er så mye du kan skrive om. 

Det er veldig mange som lager blogger og nettsider og som ikke er gode nok på å beskytte seg selv eller andre. Det er veldig mange bloggere som ikke har kunnskap nok: '

  • om hva som er regelen for bruke av egne og andres bilder
  • for å vurdere hva du legger ut på nettet nå, men som ikke vil være skadelig for deg eller andre i mange, mange år framover.
  • om å beskytte seg selv for andre lesere/brukere som enten er voksne eller har uærlige mål når de følger en side/blogg

Om du velger å lage en blogg bør du ha kontroll på nettopp dette. Jeg kan ikke gi deg tips om hvordan du skal få overbevist foreldrene dine til å la deg starte en blogg, men kan gi deg råd om å lære deg mest mulig nettvett før du en dag får lov til det. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging