Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om popcorn time er lovlig eller ulovlig i Norge i dag (2018)

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på om popcorn time er lovlig eller ulovlig i Norge i dag (2018). Vet at dere har svart på dette før, men blir helt forvirret siden noen steder står det enten nei, ja eller begge deler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På et generelt grunnlag så befinner denne typen tjenester seg i beste fall i en gråsone - de kan ha funnet et smutthull på grunn av måten de deler filmer og programmer på. Men det er også sannsynlig at du bryter loven når du bruker denne typen tjeneste. De som eier rettighetene har fått større rom til å be om brukerinformasjonen til de som bruker denne typen tjenester.

Dette er et komplisert tema og juristene er uenige. Dette er knyttet opp mot teknologien som brukes. Men som en av juristene her på Ung.no har svart tidligere: "Problemet med nettsider der man kan streame tv-serier og filmer, er at man ikke kan vite om de som legger ut linker har avtale med de som eier rettighetene til programmene eller filmene. Hvis de har avtale med de som eier rettighetene, er det ikke noe problem å se filmene. Dersom filmene legges ut uten avtale, kan det være ulovlig å streame filmer fra siden. Jeg vil derfor ikke anbefale deg å bruke slike nettsider hvis du bekymrer deg for om det er ulovlig".

Denne artikkelen oppsummerer en spesialist på teknologirett sitt syn på saken www.dinside.no/data/stromming--hva-er-lov-og-ikke/60882825

Du kan også lese denne artikkelen fra Nettavisen fra januar 2018.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett