Hopp til hovedinnholdet

Hun har kjærlighetssorg og har sendt bilder til noen gutter.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung. Etter at Kj min slo opp med meg etter at vi hadde vært sammen i 4 mmd for noen uker siden gjorde at jeg fikk hjertesorg de første dagene etter bruddet. Jeg bestemte meg for å ikke ha så mye fokus på gutter men mer på skole, venner osv. Men igår endre de tankene seg til vonde tanker. Jeg prøvde ut omegle hvor man snakker med fremmede og da kom jeg over en 16 år gammel gutt som jeg snakket mye med. Vi begynte å snappe veldig mye og det endte med at vi sendte bh, truse bilde til hverandre.Og idag var det en annen gutt jeg kjenner som spurte om vi skulle sende nudes. Skrev ja:(( han sende meg dp men det sekundet jeg måtte sende lzm uten bh som jeg aldri har gjort før så turde jeg ikke. Skrev da at mamma kom. Også den 16 åringen jeg snakket med, vi snappet igjen. Men så screena han et bh bilde. Jeg ba han slette det, også han sendte meg en vid hvor han slettet bilde, også på nylig slettet. Han angret og var kjempe lei seg. Hva skal jeg gjøre for r helt tom inni meg??Hater meg selv

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig tøft å oppleve kjærlighetssorg. Hjertet ditt blir knust, og alt føles trist og vanskelig.

Når man er midt i en kjærlighetssorg kan man føle en tomhet inni seg og det dukker ofte opp mange spørsmål og tunge tanker. Ofte får man ikke svar på disse spørsmålene, men det som kan hjelpe er å snakke med noen om det du føler. Det er viktig å dele de følelsene du har med andre. Det kan være en nær venn, noen i familien eller noen på skolen, som en lærer eller helsesøster. Sorgen, tankene og tårene må ut! Etter hvert vil det bli bedre, men det kan ta litt tid.

Jeg anbefaler deg å lese mer om kjærlighetssorg i denne linken for flere råd.

Når man har opplevd å bli slått opp med, oppstår ofte et behov for nærhet og omsorg. Det er forståelig at du har oppsøkt nettsteder hvor du kan få kontakt med andre, men til forskjell å snakke med noen du kjenner, så vet du ofte ikke hvem personen du chatter med er. Det er viktig å huske når du deler personlig ting og bilder.

Det å sende undertøysbilder, nudes og nakenbilder til hverandre kan være ganske spennende. Man føler ofte at “alle” i gjør det til hverandre og at ingenting er skummelt med dette.

Men det er viktig å tenke på at disse bildene kan bli screenshottet av den du sender disse til, som så videresender bildene eller legger de ut på stories på Snapchat. Vi ser ofte at det skjer med personer som tar kontakt med oss, og det er en forferdelig situasjon å være i. Plutselig er dine aller mest private bilder ute på nettet og alle vet hvem du er.

Det er veldig bra at du lot være å ta bilde uten BH. Der kjente du at det ikke var riktig og gjorde det ikke. Hvis noen spør deg om dette igjen, så IKKE GJØR DET! Si NEI! Du vet ikke hva den andre personen kan gjøre med bildet og plutselig er det delt med veldig mange andre personer.

Vi synes at ungdom skal få lov å ta bilder av seg selv akkurat slik de selv ønsker det, og sende det til hvem de selv ønsker. Men at dersom man ønsker å sende nakenbilder til noen så er det veldig viktig at man virkelig kjenner og stoler på den personen man gjør det til. Altså at man stoler så mye på vedkommende at man vet at han eller hun ikke kommer til å lagre eller dele disse bildene videre. De personene du treffer tilfeldig på Omegle (eller andre steder) er ikke personer du kjenner eller vet hvem er. Kan du da stole å de?

Bilder som først er havnet på internett er nesten umulige å få fjernet helt, fordi det er så enkelt å kopiere disse og dele videre.

Så tenk litt på hvem du sender disse bildene til, og husk at bildene kan havne på nettet og at de kan bli videresendt til noen andre enn bare deg og den du snapper med. Og det er ikke noe artig når dine private bilder plutselig havner hos alle andre i klassen.

En god regel er å ikke sende bilder som ikke hele verden kan se. Da slipper man på bekymre seg over at andre ser noe du ikke ønsket de skulle se. 


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg vil fjerne bilder av meg som andre har lagt ut på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

For tre år siden var jeg veldig deprimert og ødelagt, og en gutt jeg likte tok fordelene med at jeg var det slik at jeg gjorde mange dumme ting for at han skulle like meg. Jeg kledde meg naken for han og tok bilder og diverse annet. Nå, 3 år senere, har bildene av meg kommet ut på nett.

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett