Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det ulik aldersgrense på sosiale medier?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på hvorfor det er 17 års aldersgrense på Twitter,mens på Snapchat,Instagram og Facebook er det 13+.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Aldersmerking av apper og sosiale medier kan være både vanskelig og frustrerende å forholde seg til. De store aktørene opererer med ulike systemer for aldersmerking, samtidig som utviklerne gjerne har egne retningslinjer i sine betingelser.

I USA er det strenge regler for hvilke typer retningslinjer barn har anledning til å godkjenne på egne vegne. Dette er bakgrunnen for at veldig mange apper har 13 års aldersgrense. 

Jeg ser at det er satt 17 års aldersgrense på Twitter i appstore. Dette vises til sjeldent/mildt seksuelt innhold eller nakenhet. Hyppige/intense voksne/pikante temaer. Sjeldent/mildt upassende språk eller grov humor.

Hvorfor det er gjort forskjell på Twitter og andre sosiale medier kan jeg ikke svare deg på. Det kan hende at utvikleren har satt sine egne retningslinjer, fordi de mener at twitter er for voksne.

Når man skaffer seg twitterkonto trenger man ikke oppgi verken alder eller kjønn. Det er allikevel sånn at du må godta noen terms and conditions (engelsk), det er en avtale om hva Twitter er og hvordan man kan bruke det. Det står også at du er ansvarlig for det som skrives på din konto. I teorien kan man ikke godta slike avtaler før man er 18 år uten at foreldrene er enige. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Viktig å vite om Facebook og personvern

facebook.com

Personlig informasjon på Facebook kan være opplysninger som er attraktive for andre. Er du bevisst på hva du legger ut og deler på Facebook og andre steder på nettet?

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp