Hopp til hovedinnholdet

Snakke nøytralt om problemer på snap. Nettvett og ytring om toppblogging.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg 1. lurer på om det er lov å snakke om ting som plager deg(vis du har venner du stoler skikkelig på som går på en annen skole (som kan ha noe med andre å gjøre uten å nevne navn på snap) 2. Hvem kan jeg snakke med om nettvett(stoler ikke på så mange folk/lærere, pga de misforstår SÅ lett) 3. Kan man snakke litt på snap om ting toppbloggere har delt på bloggen sin(som kan være bittelitt irriterende(mener ikke å prøve «få begeret til å renne over» eller snakke om ting som kan bli misoppfattet) Jeg vil på en måte ikke være frekk på noen måte(men av og til så kan jeg være her og nå/direkte) jeg vil liksom få snakket ut når jeg ikke er med venner(alt med sånne ting er så komplisert) På forhånd takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at du har tanker om hva du vil dele på snap. Legg ikke ut mer en det du vet du kan forsvare. Det du sier på snap må du og kunne si ansikt til ansikt med menneske du snakker om. Vil du ikke det bør det heller ikke på nettet. 
Vil du kommentere uttalelser fra toppbloggere hold deg til saken. Alle som legger ut informasjon eller synspunkter på nett må være forberedt på tilbakemeldinger. Det viktige er saklig tilbakemeldinger de kan godt være direkte, men ikke bruk ord som er krenkende.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett