Hopp til hovedinnholdet

Sende nudes når jeg og kjæresten har et godt forhold?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste og vi har et godt forhold. Vi har kjent hverandre hele livet og snakker masse sammen. Er det farlig å sende nudes? Jeg vet ikkje om jeg er klar men jeg vet og at han ikke kommer til å sladre/sende videre! Skal jeg sende?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tenker igjennom hva som er lurt/ikke lurt selv om du tenker det er trygt og greit. Jeg kan ikke svare deg på om det er farlig eller ikke. Men jeg kan gi deg en tilbakemelding på det du skriver og stille deg noen spørsmål som kanskje kan hjelpe deg til å ta et valg som passer for deg.

Det er vanskelig å si om det å sende nudes til kjæresten din kan skape trøbbel for deg senere. Jeg tror det er lurest å la det være. Kanskje du skal vente med å vise deg naken for han frem til dere føler det er greit når dere er sammen? Hva ønsker du å oppnå med å sende nudes til han? Er du villig til å gi fra deg litt av kontrollen på hvem som får se nudes av deg? Du har bare kontroll på det du gjør selv. Det er fint at du stoler på kjæresten din og kjenner han godt. Men du kan ikke kontrollere hva han sier eller gjør fremover.

Hvis du likevel velger å sende nudes til kjæresten din, så unngå å sende bilde med både ansiktet ditt og kroppen din med lite klær på samme bilde. Si også at du ikke gir tillatelse til at han lar andre se bildet. Sjekk også ut om han vil ha nudes av deg? Det er ikke lov å sende nudes til andre uten at man er sikker på at den som mottar bildet synes det er greit. Ellers regnes det som blotting. 

Se også vedlagte artikler. Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett