Hopp til hovedinnholdet

Anmeldelse

Jente 17 år
 

Spørsmål

En person i klassen min photoshoppet et bilde, så det så ut som om læreren min voldtok meg, for så å sende det i klassechat. Er dette noe jeg kan/bør anmelde?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, du både kan og bør anmelde dette! Det kan få store konsekvenser for læreren din og muligens deg også dersom dette spres. Det er ikke sikkert at mottaker av dette bilde skjønner at det er photoshoppet. Uansett så er dette krenkende for de involverte. Jeg ville ha snakket med en voksen først, kanskje en forelder eller noen andre voksne som du stoler på. Fortell de hva som har skjedd og be de hjelpe deg i kontakt med politiet. Veldig bra av deg å søke svar på dette, det er ansvarlig gjort av deg! Ønsker deg lykke til! Det er sikkert lurt å få dette gjort så snart som mulig.

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

- Jeg vil fjerne bilder av meg som andre har lagt ut på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

For tre år siden var jeg veldig deprimert og ødelagt, og en gutt jeg likte tok fordelene med at jeg var det slik at jeg gjorde mange dumme ting for at han skulle like meg. Jeg kledde meg naken for han og tok bilder og diverse annet. Nå, 3 år senere, har bildene av meg kommet ut på nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning