Hopp til hovedinnholdet

barnevernet vil sjekke det jeg sender

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg chatter med en gutt som jeg kjenner og jeg og han er kjærester, men barnevernet har sagt til han at han skal ta screenshot når jeg sender noe til han på Facebook, men han sa at han ikke tok screenshot og det er jeg glad for fordi jeg vil ikke at barnevernet skal se hva jeg skriver til han eller hva jeg og han chatter om. Jeg og han har blitt lei av at barnevernet skal bestemme hva jeg og han skal snakke om så jeg og han prøver å glemme barnevernet, men hvorfor må barnevernet se hva jeg sender til han? Jeg mener at barnevernet ikke har noe med hva jeg sender til han. Jeg og kjæresten min planlegger å møtes neste gang jeg skal reise til hjemplassen min. Jeg kjenner han jeg er sammen med og jeg har gått på skole før med han.

Besvart 16.11.2018 14:16
 

Svar
Hei

Du skriver at barnevernet har bedt vennen din om å ta screenshot av meldinger og lignende du sender av, slik at de kan se på det.

Barnevernet har ikke lov til å se på meldinger, e-post osv. Men dersom de har omsorgsansvaret for deg skal de passe på deg, og bør snakke med deg om hva som er greit ås ende på sosiale medier.

Jeg foreslår at du snakker med kontaktpersonen din i barnevernet og hører med dem hva de driver med og spør om de har lov til det. Du har rett til privatliv, samtidig som barnevernet skal passe på at du har det bra.

Lykke til.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern