Hopp til hovedinnholdet

Hvordan stoppe det de gjør på Yubo-app?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på en app som heter Yubo som jeg har gode venner på, og krangla med en kar der. Han begynte å si ting om fortiden min som at jeg har tatt abort og prøvde meg på selvmord på den tiden, og han kan små detaljer om fortiden min. Etterpå begynte en jente og chatte meg og kalte meg for «abortjævel» og at jeg burde gå til psykolog pga jeg er gal. Jeg har selvfølgelig svart henne og kalt henne hore og sagt at hun har ligget med halve Oslo, så hun har ikke retten til å snakke om meg. Jeg blokka hun overalt, men hun forteller 4-5 folk på den appen om fortiden min og hun sender de på meg på nettet. De lager liver og skriver at jeg ble gravid som 16 og at familien min kasta meg ut hjemmefra. Jeg fikk anfall igår og begynte å skjelve veldig fordi jeg ble så sur. Hva kan jeg gjøre for å få de til å stoppe? Jeg har nok med psykiske etterfølgelser av fortiden min og orker ikke mer negativitet. Kan jeg politianmelde det? De legger også ut bilder av meg og samtaler av chatten våres.

Besvart 18.12.2018 22:07
 

Svar
Hei

Så fint at du søker hjelp. Dette er direkte mobbing og trakassering, noe som ikke er greit på noen måte, og er mot lovverket.

Det kan imidlertid være vanskelig å få gjort noe med dette, ofte fordi informasjonen ikke ligger offentlig eller bare er privat kommunikasjon. Du har absolutt muligheten til å anmelde dette til politiet.

Publisering og deling av personbilder uten samtykke er heller ikke lov. Dersom bildene ligger offentlig tilgjengelig må du gjerne kontakte oss i Slettmeg på hjelp@slettmeg.no med mer detaljer så kan vi prøve å gi råd om hvordan du får de fjernet.

Jeg kan anbefale at du først og fremst prøve å komme i dialog med Yubo for å prøve å få slutt på dette. Yubo har et sikkerhetssenter med diverse informasjon og verktøy for blant annet blokkering og rapportering.

Yubo sikkerhetssenter: safety.yubo.live/safetytools

Yubo kontaktskjema: support.yubo.live/hc/en-us/requests/new

Tilslutt vil jeg anbefale deg å prate med noen om hvordan du har det. Når dette gir deg kroppslige plager bør du snakke med noen for å få støtte og råd i en vanskelig situasjon. På den måten kan du få hjelp til å finne mer ut av hva du kan gjøre også. Snakk gjerne med helsesøster på skolen eller andre voksne du stoler på.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

og helsesøster 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Ti tips for å takle nettmobbing

Jente sitter alene på skolen (colourbox.com)

Har du opplevd å bli mobbet eller ertet på nett? Eller er du en som selv har mobbet noen i sosiale medier? Her er ti tips til deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett