Hopp til hovedinnholdet

Jeg sendte nakenbilde til noen og nå truer han meg...

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg sendte nakenbilde til noen jeg trodde var en jente og nå blackmailer personen meg. Han sa jeg måtte kle av meg så jeg gjorde det, han truet med og sende nakenbildene til alle vennene mine på instagram og så viste han meg brukeren min. Jeg gjorde det han sa og han sa at jeg var fri. Jeg er livredd for at han skal gjøre noe. Jeg vil over hode ikke si noe til foreldrene mine.

Besvart 27.12.2018 12:52
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff. For en ubehagelig opplevelse du har vært utsatt for. Jeg forstår godt at du er redd og fortvilet, det ville alle blitt. En mager trøst er at det dessverre er mange som opplever akkurat det du har opplevd nå. Dette er ikke din skyld, og du har ikke gjort noe galt!

Dette er en alvorlig sak som du faktisk må fortelle til noen voksne du stoler på, som f.eks. dine foreldre, helsesøster eller lærer. Det at du har sendt nakenbilder til vedkommende er ikke galt, men personen som faktisk har lagret disse og har truet med å dele dem gjør noe svært ulovlig. Dette er en sak som burde politianmeldes og noe politiet tar svært alvorlig.

Personen som har lagret disse bildene gjør et brudd på blant annet Straffeloven §311 som er oppbevaring av bilder av mindreårige.

Det at han har lagret bildene, for så å presse deg til å sende flere kalles utpressing og er også ulovlig.

Fortell det du har opplevd til noen du stoler på. De vil ikke bli sinte men heller hjelpe deg. Du har ikke gjort noe galt. Ved å fortelle det, vil du få hjelp, og i tillegg kan du hjelpe politiet med å stoppe denne personen. På den måten hjelper du mange andre unge gutter fra å bli utsatt for det samme fra denne mannen!

Du kan også kontakte "Slettmeg.no" som kan hjelpe deg med hva du kan gjøre videre. Slettmeg kan kontaktes her: slettmeg.no/kontakt-oss

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett