Hopp til hovedinnholdet

Han sa at vi kunne bli sammen hvis jeg sende nakenbilder

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg begynte å snakke med en gutt som er 18 år å jeg så at han kjenner broren min så jeg la han til på facebook så begynte vi å snakke sammen å jeg begynte å like han men så begynte jeg å snakke med han på snapchat å han sendte meg snap vær dag å så var det en dag han spurte meg om jeg kunne sende han nakenbilder å jeg sa nei tror jeg men han sa at vi kunne bli sammen hvis jeg sende nakenbilder å jeg sa noe til han så ble vi sammen å jeg skulle til en venn så når jeg kom hjem så fikk jeg melding fra han å han spurte meg om jeg var våken så skrev jeg ja at jeg var våken så spurte han meg om jeg var alene så skrev jeg at jeg er alene på romme mitt så spurte han meg mere om nakenbilder å når jeg så nei eller jeg ikke vil så skrev han at han slår opp hvis jeg ikke sender han nakenbilder men når jeg sendte det siste bilde så blokkerte han meg. å når jeg var hos en venn så sendte jeg melding til han å spurte han om han har virkelig føleser for meg å han sa ja men jeg vet ikke om han lyver

Besvart 20.01.2019 20:09
 

Svar
Hei

Kjære du! 

Dette høres ikke helt greit ut. Det er mye som tyder på at denne gutten har lurt deg til å sende nakenbilder. Det er dessverre flere som opplever dette.

Det er også en ganske stor aldersforskjell mellom dere, noe som gjøre det hele ekstra dårlig gjort. Fordi mange jenter ønsker en eldre kjæreste, er det lett å la seg påvirke til å sende bilder man ikke ville ha sendt dersom man ikke trodde at man var sammen.

Det at han har lurt deg er faktisk straffbart. Siden du er 14 år og regnes som barn, vil nakenbilder av deg regnes som barneporno, og være straffbare for han å både spørre deg om, og ha på telefonen.

Jeg tror det er veldig lurt om du snakker med en voksen du stoler på, slik at du får hjelp til å få oversikt over nakenbildene du har sendt. Og kanskje også om du ønsker anmelde han. Fordi det han har gjort mot deg er ikke greit. 

Du kan kanskje snakke med de hjemme? Eller broren din som kjenner han? Du kan også gjerne snakke med helsesykepleier (helsesøster) på din skole.

Jeg heier på deg! 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett